Изграждането на третото трасе на столичното метро се очаква да започне

...
Изграждането на третото трасе на столичното метро се очаква да започне
Коментари Харесай

Изграждането на новото трасе на метрото се очаква да започне в началото на 2023 г.

Изграждането на третото трасе на столичното метро се чака да стартира при започване на идната година. Това стана ясно при проверка на кмета на София Йорданка Фандъкова на нова " кална точка "  в регион Подуяне. 

Трасето започва от Военната академия, минава през кв. " Гео Милев ", зала " Арена Армеец "  до бул. " Цариградско шосе ". В идващия месец ще бъде направен и отчетът за подробния му проект, предава Българска телеграфна агенция. 

Фандъкова посочи, че с цел да продължи строителството на метрото през " Слатина " е било належащо да се промени Общия организационен проект от Министерски съвет.

" Благодаря на министъра на финансите и на министъра на районното развиване, които доста бързо придвижиха смяната в Общия организационен проект и дадоха зелена светлина за строителството на метрото, защото предходното държавно управление беше спряло разглеждането на Общ устройствен план. Мисля, че за софиянци това е един от най-важните планове ", сподели Фандъкова.

Очаква се с изграждането на разширението броят на пасажерите, които употребяват метрото да нарасне с още 65 000 души.

" Знаете, че се организират и процедури за избор на реализатор. Осигурили сме и финансиране, тъй че живот и здраве в първата половина на идната година, в случай че се сключат и договорите си с изпълнителите може да стартира и строителството на този значим сектор от метрото ", добави столичният кмет. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР